top of page

Nieuws

Hier plaatsen we nieuwtjes en weetjes,

kijk voor de zekerheid op de sociale media 

Landoog Festivalweekend
24 en 25 september 

Nog een aantal dagen en dan staat het laatste feestelijke weekend van Landoog voor de deur. Dit festivalweekend is de afsluiting van vijf maanden Landoog Beeldenroute. Op zaterdag opent het festivalweekend om 13 uur met de vioolklanken van de Spaanse violist Álvaro Muñoz. Daarna kun je genieten van drie jonge kleinkunstenaars, muzikale cabaretvoorstellingen in de Hollandse feesttent op het Fort in de Redoute. De drie cabaretiers stonden al op meerdere festivals. Maria Kraaijkamp bijt om 13 30 uur het spits af met haar gitaar cabaretvoorstelling Meh. Over wat als het nooit beter wordt dan Meh. Om 14 uur kunt u genieten van Deborah die met rake zinnen en mooie melodieën de huidige tijdsgeest onder de loep neemt. Tussendoor zal violist Muñoz die gespecialiseerd is in oude muziek, je nog een keer trakteren. Om 15 uur neemt Carly E het podium over met een sfeervol en humoristisch voorstelling met haar echtgenoot de Cello. De gehele dag zijn er re-enactors op het Fort aanwezig en om 16 uur sluit het barokensemble ‘Barocco delle Muse’ van muziekschool De Muzen o.l.v. Ad van Vliet de 1ste dag af.

 

Zondag wordt ook bijzonder. Om 13 uur begint de voorstelling Vrijstaat door locatietheater Loenen. Dit theaterstuk is speciaal geschreven voor de beeldenroute en gaat over het Rampjaar 1672, het thema van de beeldenroute. Het wordt een humorvolle en tranen trekkende voorstelling met medewerking van singer songwriter Mariana Mattijssen. Regisseur Rob Hoekstra staat bekend om zijn smaakvolle grote locatietheatervoorstellingen waarmee hij in de afgelopen jaren al vele bezoekers trok. Na de eerste voorstelling zullen de betoverende Herdersklanken van panfluitiste Nadja Spooren over het Fort klinken. Dit is muziek van om en nabij de tijd van het Rampjaar. Om 15 uur is de 2de en laatste voorstelling van ‘Vrijstaat‘.

 

Beide dagen zijn alle voorstellingen gratis te bezoeken. Je hebt nog tot en met 16 oktober de kans om de beeldenroute over het Rampjaar 1672 van Stichting Landoog te fietsen of wandelen. Voor meer informatie zie www.landoog.nl

Poster Festivalweekend FINAL.jpg
bottom of page