top of page

De
beeldenroute


Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 vond onze beeldenroute Rampjaar 1672, verhaal verbeeld plaats. Het was een 12 kilometer lange wandel- en fietsroute. Om de route voor iedereen toegankelijk te laten zijn, was deze gratis te bezichtigen. Ook de routekaart was gratis te verkrijgen bij het Grebbelinie bezoekerscentrum, de Grebbelounge of online via deze website. Gedurende drie weekeinden kon je langs de route of bij de kunstwerken genieten van locatietheater, muziek, dans en poëzie. Ook deze voorstellingen waren gratis te ervaren. 

Rampjaar 1672, verhaal verbeeld

Speciaal voor het lager onderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs bedachtten en schreef Landoog een educatief plan voor bo en vo, zodat kinderen heerlijk in de buitenlucht op een speelse manier in aanraking konden komen met kunst, erfgoed en natuur. Onze doelstelling hierbij was dat zij buiten de reguliere omgeving van het klaslokaal geprikkeld werden kunst te beleven, over het Rampjaar 1672 leren en vanuit verschillende perspectieven naar kunst kijken.

 

Behalve samenwerken en zichzelf verbinden met de natuur en kunst, wilden wij ze door middel van opdrachten aansporen zich open te stellen de kunst vanuit verschillende perspectieven te zien. Ook konden zij zo leren te reflecteren op eigen gevoel en waarneming en dit door middel van rustig naar elkaar luisteren met elkaar te delen en hun keuzen voor het standpunt dat ze innamen te formuleren. 

Wij zetten ons met deze beeldenroute van harte in om ouderen aan te moedigen in beweging te komen of te blijven. Zodat zij na de lockdown periode weer heerlijk in de buitenlucht konden  ontspannen en genieten van natuur, kunst en cultuur en de verhalen tot zich nemen over ons erfgoed van het Rampjaar. 

bottom of page