top of page

De
beeldenroute


Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 is onze beeldenroute Rampjaar 1672, verhaal verbeeld, opengesteld voor publiek. Het is een 12 kilometer lange wandel- en fietsroute. Om de route voor iedereen toegankelijk te laten zijn, is deze gratis te bezichtigen. Ook de routekaart is gratis te verkrijgen bij het Grebbelinie bezoekerscentrum, de Grebbelounge of online via deze website. Gedurende drie weekeinden kun je langs de route of bij de kunstwerken genieten van locatietheater, muziek, dans en poëzie. Ook deze voorstellingen zijn gratis te ervaren. 

Rampjaar 1672, verhaal verbeeld

Speciaal voor het lager onderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs bedachten en schreef Landoog een educatief plan voor bo en vo, zodat kinderen heerlijk in de buitenlucht op een speelse manier in aanraking kunnen komen met kunst, erfgoed en natuur. Onze doelstelling hierbij is dat zij buiten de reguliere omgeving van het klaslokaal geprikkeld worden kunst te beleven, over het Rampjaar 1672 leren en vanuit verschillende perspectieven naar kunst kijken.

 

Behalve samenwerken en zichzelf verbinden met de natuur en kunst, sporen we ze door middel van opdrachten aan zich open te stellen de kunst vanuit verschillende perspectieven te zien. Ook leren zij hiermee te reflecteren op eigen gevoel en waarneming en dit door middel van rustig naar elkaar luisteren met elkaar te delen en hun keuzen voor het standpunt dat ze innemen te formuleren. 

Wij zetten ons met deze beeldenroute van harte in om ouderen aan te moedigen in beweging te komen of te blijven. Zodat zij na de lockdown periode weer heerlijk in de buitenlucht ontspannen en genieten van natuur, kunst en cultuur en de verhalen tot zich nemen over ons erfgoed van het Rampjaar. 

bottom of page